Den skandinaviska stilen

shutterstock_280876649

Den skandinaviska inredningsstilen har blivit väldigt populär på senaste tiden, den har även tagit sig runt till olika platser i världen under namnet Nordic Light.

Stilen fokuserar på att skapa öppna, luftiga, ljusa och stilrena rum. För att skapa ljusa rum måste man ju alltid tänka på de färger man väljer, det helt klart vanligaste i den skandinaviska stilen är såklart vit.

Detta är en mycket bra grundfärg att arbeta utefter på sina möbler, sedan kan man alltid lägga till andra ljusa färger här och var. Man kan även använda svart som en kontrastfärg, men det är viktigt att inte lägga in för mycket av mörka eller starka färger om man vill hålla sig till stilen.

För att hjälpa till att skapa ljusa och öppna rum hjälper det väldigt mycket om man har stora fönster. Den bästa effekten får man om man inte har några gardiner alls, men vill man absolut använda dem så kan det även fungera riktigt bra med ganska tunna, vita gardiner.

När det kommer till material så är det främst naturmaterial som trä och sten som används i denna inredningsstil. Betong är även något som man ofta ser förekomma.

Den skandinaviska stilen föredrar ofta enkla former men man kan hitta en hel del inslag av komplexa och avancerad mönstring, detta är något man kan håll i åtanke om man försöker använda sig av denna stil.

En del av att hålla ett rum öppet och luftigt är att inte fylla det med prydnadssaker, men man ska inte eftersträva någon extremform av minimalism. Prydnadssaker kan faktiskt vara ett av de bästa sätten att sätta en personlig prägel på sin inredning.

Eftersom man använder mycket i trä och sten passar ofta handgjorda saker bra in i den skandinaviska stilen, är man lite konstnärligt lagt själv kan man absolut pryda hemmet med sina egna kreationer och behålla känslan av denna inredningsstil.