Homestaging

12713758-living-room

När du går i tankar om flytt till en större bostad eller till en ny ort är det bra med en planering för att kunna sälja vidare din nuvarande bostad. För att allt ska ske så enkelt och tidseffektivt som möjligt finns en del enkla knep att ta till som endast de riktiga experterna känner till. Att sälja sin bostad kan ibland ta flera månader eller till och med år om man har riktig otur. Oberoende på vilken typ av bostad du vill sälja samt vilket läge den har finns därför några bra saker att ha i åtanke.

Gör din bostad attraktiv

Om du vill sälja din bostad kan du faktiskt boosta upp försäljningen och hjälpa till så att den går fortare. Det är där som homestaging kommer in i bilden. Homestaging betyder att iscensätta ditt hem så att den blir så attraktiv som möjligt för den potentiella kunden och det är precis vad det går ut på. Det handlar om att skapa en hemtrevlig atmosfär. Det gäller att visa upp bostadens bästa potential så att eventuella köpare får idéer om hur fin och mysig bostaden skulle kunna vara för dem.

Viktiga homestagingpunkter:

  • Se till att det är rent och välvårdat. Ett ostädat intryck kan få köparen att tro att du som nuvarande ägare har misskött din bostad vilket inte ökar värdet på din bostad.
  • Ett mycket vanligt knep inför en visning är att baka bröd eller bullar vilket kan låta knepigt men det gäller att locka köparen med alla sinnesintryck och fräscha och lockande dofter på rätt ställen är absolut ett plus.
  • Är det den delen av året som är ljus så se till att dina fönster är nytvättade, en fin utsikt ska framhävas så tänk på att inte täcka för det med för mycket gardiner eller saker i fönstren.
  • Det är viktigt att i lagom mängd avpersonifiera bostaden, några personliga saker kan lämnas framme för att inte överdriva homestylingen men något att tänka på är att om bostaden är lämplig för barnfamiljer så se till att det finns leksaker i barnrummen eftersom det tilltalar eventuella barn som följer med på visningen, och barnens åsikter väger också tungt.
  • Dekorera gärna med snittblommor och vackra värmeljus på bord detta ger en varm och hemtrevlig atmosfär.

Homestaging är viktigt, men den kanske allra viktigaste punkten är förstås att det ska vara rent. Med en grundlig städning kommer du långt. När du ska flytta har du dock ofta mycket att tänka på vad gäller packning, viktiga papper att hålla reda på och mycket annat. Då kan det vara ett perfekt läge att ta hjälp av någon annan som enkelt ser till att den viktiga städningen utförs grundligt. Om du vill läsa mer om hur den viktiga städningen går till kan du göra det här.

När den betydelsefulla städningen är gjord är det bara dina gamla nycklar som ska överlämnas och vid det här laget har du förhoppningsvis redan fått nycklarna till din nya bostad. Med andra ord får kan du nu se fram emot ett nytt mysigt hem att inreda!