Inreda ett litet rum

litet_rum_325996322

Inredning är ju ofta väldigt roligt, men det betyder inte att det även kan vara en utmaning. Somliga tycker till och med att det är riktigt roligt med utmaningar då det kommer till inredningen då det ger dem chansen att vara lite extra kreativa och tänka utanför ramarna lite mer. Ett litet rum kan absolut vara en utmaning och finner man dem även frustrerande kommer här några tips.

Ljusa färger

Färger har länge använts för att förändra hur vi uppfattar rum, och är det något vi har lärt oss så är det att ljusa färger kan få små rum att kännas större. Detta gäller allt möjligt i rummet från väggarna, taket och golvet till möbler och inredningsdetaljer. Satsar man på ljusa färger kommer man inte ha löst problemet med utrymmet, men det kommer åtminstone inte kännas lika litet som det är.

Tänk vertikalt

Alla vet ju hur viktigt golvyta är för inredning. Det är ju på dessa platser som vi ställer alla möbler, och hur kan man arbeta utan tillräckligt av detta? Bortsett från de sätt vi kan dekorera väggarna finns det andra saker man kan göra för att väggarna ska arbeta lite extra i ett litet rum. Man kan börja med att hoppa över alla typer av golvlampor. Sätt endast upp vägg- och taklampor istället. Skippa även byråer och bokhyllor och sätt upp hyllor direkt på väggen istället. Detta kommer att frigöra med golvyta.

Satsa på smarta möbler

Möblerna själva kan också hjälpa till med inredningen i ett litet rum. Till exempel bör man satsa på soffor utan armstöd. De är ett praktiskt sätt att optimera sittplatserna i ett litet rum och ser inte ut som de tar onödigt mycket plats. Man kan även köpa multifunktionsmöbler som en pall eller soffa med förvaringsutrymme under sätet. Ett bord som kan fällas in mot väggen och liknande. På så sätt får man flera användningsområden för en enda möbel.