Inreda sovrummet

Det absolut självklara detaljen i ett sovrum är ju sängen, den viktiga detaljen som vi befinner oss i så många timmar. Garderober är en bra sak att ha i sitt sovrum gärna många så att man får plats med allt och lite till. En Walk & Closet är mångas dröm och finns det möjlighet så varför inte.

shutterstock_177976709Beroende på hur pass stort sovrummet är så försöker vi att inte pressa in för mycket detaljer i sovrummet, det ska kännas lugnt och vilsamt i ett sovrum. Man vill gärna känna harmoni när man går och lägger sig för natten. Ett stort sovrum som man har som så kallat ”master bedroom” där föräldrarna sover så kan det vara skönt om man har nyfödda barn, att kanske ha en fåtölj och ett litet bord om det får plats så man kan sätta sig och amma vid mitt i natten om det skulle behövas.

I ett litet rum så är det bra om man hittar smarta lösningar som gör det smidigare att sova och vara i sovrummet. Ett litet rum för barn och ungdomar så behöver de kanske plats för att kunna göra läxan och plats för att leka med sina kompisar och att då inreda smart gör att mycket saker får plats på liten yta. Planera redan vid första inredningen att du enkelt kan bygga om och utöka allt eftersom barnen växer. Sängen behöver bytas efter ett par år då de har vuxit ur den. En förändring i ett sovrum kan vara bra emellanåt och det är ju alltid roligt att förnya sig.