Inredning på väggen

shutterstock_248395063

Lämna inte dina väggar helt tomma. Det ser opersonligt och känslolöst ut. Det finns flera inredningsknep som du kan använda. 

Foton

Inget blir mer personligt att foton på dina nära och kära. För att få lite mer liv än bara några ramar bredvid varandra, kan man skapa ett slags collage med foton till synes huller om buller. Om du inte vill ha ett collage kan du istället trycka upp bilder på canvas och få hem en tavla som är klar att hängas på väggen. Om du inte tryckt upp bilder på ett tag kan vi meddela att det aldrig ha varit billigare.

Falskt fönster

Släpp in lite mer ljus och skapa känslan av en öppnare planlösning med ett falskt fönster. Kapa alltså ett hål i väggen och sätt in ett gammaldags fönster eller låt det vara helt öppet. Du kan exempelvis sätta fönstret ovanför diskhon så du har lite utsikt medan du diskar. Eller skapa en röd tråd mellan vardagsrum och matsal med ett inomhusfönster. Innan du kapar ett hål måste du dock ta reda på vad som finns bakom och vara säker på att det inte finns några kablar. Det finns elmätare som kan berätta var kablarna ligger och ritningar kan berätta vilka material som finns i väggen.

Fondvägg

Om du vill lämna väggarna kala kan du åtminstone dra ögonen mot en specifik vägg. Rummet ser inte lika tomt ut om du har en fondvägg med mönstring eller kraftig färg. Du kan även välja en fototapet med en favoritscen: en vit strand, en pulserande stad eller en lugn skog. Koppla samman resten av inredning med fototapeten, det kommer nästan att se ut som ett vackert uterum istället för ett vanlig rum i huset.