Inredningstrender 2016

451253-new-home-sofa

Man vistas en hel del timmar i sitt hem varje dag så hur man kan förändra och förnya sitt hem är alltid intressant och en ständigt pågående trend bland designers. Inredningstrenderna för 2016 är presenterade på mässor sedan månader tillbaka men har du koll på dem? Om inte så följer här en kortfattad beskrivning av hur du ska inreda ditt hem för att vara ”helt rätt” i år.

Dekorera väggen med golv
Det är några år sedan fondväggen blev så omåttligt populärt och inget nytt har egentligen hänt sedan det kom men nu är den nya trenden att sätta golvet på väggen. Golvet kan gärna fortsätta en bit upp på väggen eller sätta upp en tapet som ser ut som ett golv.

Färger
Länge har det varit trendigt med ljust och fräscha färger men nu är det istället murriga och mörka färger som tar över. Fler och fler kan tänka sig att måla en vägg mörk och fler möbler är också i mörkare färger eller träslag.

Hantverk
Att förgylla sitt hem med hantverk är helt rätt. Hemslöjdsrörelsen har en stark uppgång och det hetaste är att brodera. Hem till gamla mormor eller farmor och lär dig allt de kan om handarbete och få ett trendriktigt hem samtidigt som du för gamla traditioner vidare.

Smådetaljer som hemsmycken
De små detaljerna i ett hem har blivit mer att betrakta som vad en accessoar är för kläderna – det lyfter ett helhetsintryck. Man kan inte alltid byta ut skåp eller möbler men man kan ganska enkelt byta ut de små detaljerna på dem som till exempel beslag, fötter, lysknappar och handtag.